Grenna Polkagriskokeri – Äkta vara smakar bättre!

Grenna Polkagriskokeri ligger i hjärtat av idyllen Gränna och är en av de större butiker och kokerier som finns i staden. Här bakas polkagrisar på samma sätt som det gjordes på Amalia Erikssons tid, grundaren till den populära polkagrisen.

Företaget bedriver även en storskaligare produktion i fabriken i Jönköping, där tillverkas b.la kola, karameller och knäck. Allt tillverkas enligt traditionella recept, med högkvalitativa råvaror och en stor portion kärlek.

I dagsläget har företaget en tillverkning och försäljning av polkagrisar, knäck, klubbor, kola, karameller och annan konfektyr.

Familjeföretaget bildades i sin nuvarande form 1989 av Calle Roman.

Grenna Polkagriskokeri har ca 15 anställda på heltid i produktion, administration och försäljning samt ett 20-tal säsongsanställda.

Företaget driver sommartid en glasscaféet “Amalias Glasscafé” i Gränna Hamn som erbjuder svensk glass, kaffe och fika. 

Vi finns även representerade på Astrid Lindgrens värld, Liseberg och High Chaparall där våra produkter finns till försäljning på på Astrid Lindgrens värld till och med finns renodlade polkagrisbutiker med kokning för visning och försäljning. Ni hittar oss även på bla Jul på Liseberg där vi säljer polkagrisar, kolor, knäck och karameller i bodarna på julmarknaden. 

Under 2015 startades även en Webbshop som erbjuder delar av vårt butikssortiment.

Vi på Grenna Polkagriskokeri är stolta över våra handgjorda produkter och våra värdeord är:

HANTVERK, TRADITION OCH KVALITET! 

Välkommen till oss!

Vår Integritetspolicy hittar ni här! Integritetspolicy