Välkommen till Gränna!

Grenna Polkagriskokeri ligger i hjärtat av idyllen Gränna och är en av de större butiker och kokerier som finns i staden med kullerstensgator och fantastisk Vätterutsikt. Här bakas polkagrisar på samma sätt som det gjordes på Amalia Erikssons tid. Tillverkningen ligger i direkt anslutning till vår butik och du ser våra skickliga bagare genom stora visningsfönster. Butiken är fylld av polkagrisar, karameller, kolor och mycket annat gott. För den nyfikne och vetgirige finns också en utställning om sockrets och polkagrisens historia att titta på.

Vår story

En värld av ränder

Polkagrisar är något alldeles speciellt. Inte bara för att de smakar så gott. Nej, polkagrisar är också unika genom att alla känner igenom dem och de flesta vet från vilken stad de kommer. Säg någon annan sötsak i världen man kan säga det om?

Hyllning till en modig man

Kanske undrar du varför vi har en luftballong i vår logotype? Jo näst efter polkagrisen är Gränna mest känt för att polarforskaren Salomon August Andrée föddes här 1854. Vår luftballong är inspirerad av Andrées ballong Örnen, en hyllning till den våghalsiga äventyraren.

Semesterns go’aste stopp

Mitt i den idylliska staden Gränna ligger vårt kokeri och vår butik. Gränna är ett av Sveriges verkliga smultronställen. Här ligger husen och gatorna likt de gjort i århundranden med hisnande utsikt över Vättern och Visingsö.

Vår butik är fylld med godis högt och lågt, så långt ögat kan se. Med vårt polkagriskokeri i direkt anslutning till butiken och en egen godisfabrik i Jönköping tillverkar vi det mesta av godiset själva.

Hantverkets hemligheter

Kvinnan som satte Gränna på världskartan hette Amalia Eriksson. Det är hennes förtjänst att vår lilla stad för alltid kommer att förknippas med den röd-vitrandiga konfekten.

Så går det till

Baka egna polkagrisar

Vill du vara polkagrisbagare för en dag? Ta med dig familjen eller kompisgänget och kom till oss i Gränna. Ni får följa med in i hjärtat av kokeriet och med bagarens hjälp får ni pröva på det ädla yrket och lära er om polkagrisen och dess historia. Allt ni bakar får ni ta med hem!

Boka event

Välkommen på besök!

Hitta hit